Nulezer

versie 01.20.00


Dit Freeware programma houdt je automatisch op de hoogte van alle nieuwsberichten op nu.nl die je nog niet gelezen hebt. Bij regelmatig gebruik leert het programma welke berichten je interesse hebben en plaatst deze boven aan de lijst. Zo kun je snel de meest interessante berichten bekijken.

Het installatieprogramma plaatst NUlezer in een folder en maakt een snelkoppeling op je desktop en in het menu.
Het programma maakt drie bestanden aan, waarin de gelezen berichten, je voorkeursonderwerpen en je persoonlijke instellingen worden bewaard.

Screenshot van Nulezer

Gebruiksaanwijzing en tips

Door op het onderwerp van een bericht te klikken, wordt de juiste pagina van nu.nl geopend op het tabblad 'Bericht'. Klik na het lezen weer op 'Nieuw'. Je kunt ook met <Alt>+N naar het tabblad 'Nieuw' gaan.

Op het tabblad 'Nieuw' kun je de pijltjestoetsen omhoog en omlaag gebruiken. Je kunt het geselecteerde bericht lezen door op <Enter> te drukken. Door op <Delete> te drukken wordt het bericht als niet interessant gemarkeerd zonder dat je het gelezen hebt.

De eerste keer dat je het programma gebruikt is de lijst met nieuwe berichten erg lang (ruim 300 berichten). Als je geen zin hebt om daar door heen te worstelen, klik dan op de knop 'Markeer alles als niet interessant'. Het tabblad 'Nieuw' is dan leeg. Als er nieuwe berichten verschijnen komen die op dit tabblad te staan.

In de meest rechtse kolom geeft het blauwe balkje aan hoe groot je voorkeur is voor dit bericht.

Op het tabblad 'Opties' is er de mogelijkheid om de grootte van het lettertype en de achtergrondkleur naar eigen smaak aan te passen.

Op het tabblad categorieën kun je aangeven welke nieuwsberichten je niet meer op het tabblad 'Nieuw' wilt zien.

TIP 1: maak iedere keer de lijst op het tabblad 'Nieuw' leeg. Hierdoor weet je zeker dat je de berichten die daar op verschijnen, nog niet gelezen hebt.

TIP 2: iedere 5 minuten kijkt het programma automatisch of er nieuwe berichten zijn. Je kunt NUlezer dan ook gewoon geopend houden en zo op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Gebruikers die een inbelverbinding gebruiken kunnen NUlezer na gebruik beter afsluiten.

Commentaar, vragen, opmerkingen en suggesties kun je kwijt op het NUlezer Forum.

Adverteren in het NUlezer programma? Informeer naar de mogelijkheden op adv_nulezer@firstsoftware.nl.

Download de laatste versie

 

<< Portfolio